top of page

DE GIFMENGER

Een tandarts belandt om onverklaarbare redenen op de spoed met verlammingsverschijnselen. Bovendien hallucineert hij. Hij doorstaat onuitstaanbare angsten en heeft vreselijke visioenen over de duivel. En ongelooflijk, maar enkele weken later overkomt zijn zoon iets gelijkaardigs. Vader en zoon balanceren op het randje van de dood. De ziekenhuisartsen staan voor een raadsel, ze vinden aanvankelijk geen verklaring voor de symptomen van deze twee mannen. Twintig jaar later zoekt onderzoeksjournalist en podcastmaker Stefaan Anrys uit wat er precies is gebeurd met de tandarts en zijn zoon.


De Gifmenger is een 'hallucinante' vierdelige documentaire podcast. Een spannend waargebeurd verhaal voor fans van true crime, occulte verhalen en wetenschap. Het is voor Stefaan Anrys ook een persoonlijk én universeel verhaal: Dit had ook u en mij kunnen overkomen.

CREW

De Gifmenger is een productie van Het Geluidshuis in opdracht van Radio 1. Host en muziek: Stefaan Anrys, geluidsopname en -techniek: Olivier Marga, Thomas Houthave en Bram 'Jackson' Coumans, regie: Koen Brandt, productie: Ann Desmet en Pieter-Jan Vinckx, research: Stefaan Anrys en Laure Budts, beeld: Valerie Smets.


CAST

Met de stemmen van Tom Vermeir, Peter De Paepe, Diederik Van Sassenbroeck, Mario Bulckaert, Marcel De Cleene, Marc de Bel, Jan Tytgat, Jorge Gomez, Sabine Van Damme, Monique Baetens, Griet Gabriëls, Jan Saevels, Annick Meulebroeck, Gert Laekeman, Koen Brandt, Ann Desmet, en mensen die anoniem wensten te blijven.bottom of page