top of page

WETENSCHAPJE

Wetenschapje wordt al vier seizoenen lang gemaakt in Het Geluidshuis. Dat is een 'audio-productiehuis'. Dat is een moeilijk woord voor 'opnamestudio voor alles wat met geluid te maken heeft'.

Leen Renders is de host van deze podcast. Host is dan weer een Engels woord voor presentator of presentatrice in dit geval. Leen werkt al meer dan tien jaar in Het Geluidshuis als regisseur en auteur. Hierdoor is ze de hele tijd op zoek naar leuke insteken voor radiospots en langere audioverhalen. Zo kwam ze op het idee van Wetenschapje. Daarin neemt Leen je mee op haar zoektocht naar antwoorden op verschillende wetenschappelijke vragen.

Maar Leen is niet al-leen (om dit mopje moet Leen superhard giechelen). Ze wordt elke aflevering geholpen door een wetenschapper of een specialist. Iemand die super veel weet en zijn of haar kennis graag met ons deelt. En als Leen in de studio werkt, doet ze dat samen met Bram.

Bram Coumans is de geluidstechnicus. Hij werkt al meer dan vijf jaar in Het Geluidshuis en speelt al zeker vier keer zo lang saxofoon. Bram zorgt voor de opnames, het knippen en plakken van de interviews en hij maakt de geluidseffecten én de muziek van Wetenschapje. Cool, hé!


Wetenschapje is een leerrijke, grappige, aanstekelijke podcast over ... wetenschap! De podcast is te beluisteren op wetenschapje.beSpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsStitcher en Acast.


CREW

CONCEPT & REGIE Leen Renders

OPNAME, MONTAGE & MIX Bram Coumans

ACHTER DE SCHERMEN Marijke Guetens, Shana Van den Broeck, Koen Brandt, Ann Desmet, Katarina Martynowski en Pieter-Jan Vinckx

ILLUSTRATIE Sam Vanbellebottom of page